Myszka_Pyszka Posted January 8, 2018 Share Posted January 8, 2018 Polish translation of WickedWhims mod for The Sims 4 Polskie tłumaczenie moda WickedWhims do The Sims 4 ====================================================================================================== ====================================================================================================== ENGLISH: Somebody before tried to make make Polish translation already but it was full of translation and syntax errors and now it even looks like it is not getting any updates anymore. So I tried my best to translate everything as it should be to Polish language. Translation compatible with WW version 3.2.4.122f - [11 February 2018] - tested, fully functional and is compatible with older versions WickedWhims. ====================================================================================================== ====================================================================================================== POLSKI: Ktoś próbował już wcześniej zrobić polskie tłumaczenie, jednak było ono pełne błędów - teraz nawet wygląda na to, że autor poprzedniego tłumaczenia już go nie aktualizuje. Dlatego postarałam się jak najlepiej przetłumaczyć wszystko tak, jak powinno być na język polski. Tłumaczenie aktualne z wersją WW 3.2.4.122f - [11 Luty 2018] - przetestowane, w pełni funkcjonalne i kompatybilne ze starszymi wersjami WickedWhims. ====================================================================================================== ====================================================================================================== Instalacja / Installation: 1. Pobierz plik / Download file [ WickedWhims_LP_POL_by_MyszkaPyszka [15-02-2018].rar ] 2. Rozpakuj plik .package / Unpack .package file 3. Skopiuj plik .package do folderu WickedWhims / Copy .package file to WickedWhims folder ====================================================================================================== ====================================================================================================== W razie znalezienia przez Was jakichkolwiek błędów proszę o informacje w tym poście, będę starała się wszystko na bieżąco poprawiać i aktualizować!! ====================================================================================================== ====================================================================================================== UPDATED [15 February 2018] UPDATED ZAKTUALIZOWANE [15 Luty 2018] ZAKTUALIZOWANE - POLISH translation for WW 3.2.4.122f WickedWhims_LP_POL_by_MyszkaPyszka [15-02-2018].rar If you have any errors un-packing the file please use 7-zip W przypadku jakichkolwiek problemów z rozpakowanie użyj programu 7-zip 16 Link to comment
Hitorisan Posted January 10, 2018 Share Posted January 10, 2018 Dobra robota Na razie nie natknąłem się na rażące błędy. Wielkie dzięki. Link to comment
Louiseee2505 Posted January 11, 2018 Share Posted January 11, 2018 Wyświetla mi się komunikat - nieprawidłowy format pliku - nie znaleziono archiwów ! Link to comment
staryportier Posted January 11, 2018 Share Posted January 11, 2018 9 hours ago, Louiseee2505 said: Wyświetla mi się komunikat - nieprawidłowy format pliku - nie znaleziono archiwów ! U mnie tak samo, ale rozpakowało się programem 7-zip. Link to comment
Myszka_Pyszka Posted January 12, 2018 Author Share Posted January 12, 2018 On 11.01.2018 at 9:22 AM, Louiseee2505 said: Wyświetla mi się komunikat - nieprawidłowy format pliku - nie znaleziono archiwów ! spróbuj z tego pliku, spakowałam jeszcze raz: WickedWhims_LP_POL_by_MyszkaPyszka_2.rar On 11.01.2018 at 7:01 PM, staryportier said: U mnie tak samo, ale rozpakowało się programem 7-zip. naprawdę nie wiem dlaczego wystąpił u Was taki błąd, pakowałam to WinRAR'em, mam nadzieję, że z powyższego pliku będzie lepiej w razie czego dopiszę, żeby używać 7-zip'a przy rozpakowaniu Link to comment
Wild_Jon Posted January 13, 2018 Share Posted January 13, 2018 Świetna robota, dzięki wielkie! Link to comment
SimBuscus Posted January 17, 2018 Share Posted January 17, 2018 @Myszka_Pyszka Dzięki wielkie. Też chciałem się za to zabrać, ale zabrakło mi czasu. Dzięki, że mnie ubiegłaś. Widziałem, że TURBODRIVER zaktualizował moda i plik Translation_Templates. Link to comment
Myszka_Pyszka Posted January 20, 2018 Author Share Posted January 20, 2018 On 17.01.2018 at 5:22 PM, SimBuscus said: @Myszka_Pyszka Dzięki wielkie. Też chciałem się za to zabrać, ale zabrakło mi czasu. Dzięki, że mnie ubiegłaś. Widziałem, że TURBODRIVER zaktualizował moda i plik Translation_Templates. pod koniec przyszłego tygodnia zerknę co tam się pozmieniało i spolszczę resztę, akurat mam sesję egzaminacyjną i chwilowo nie mam nawet minuty aby zerknąć w pliki ale obiecuję, że do końca przyszłego tygodnia ogarnę ;-) Link to comment
Lallana9 Posted January 20, 2018 Share Posted January 20, 2018 Dziękuję z całego serca za spolszczenie! Niech Ci @Myszka_Pyszka wszystko w życiu sprzyja<3 Link to comment
schwand Posted January 21, 2018 Share Posted January 21, 2018 rozpakuwuje winrar czy to idzie ? Link to comment
Myszka_Pyszka Posted January 21, 2018 Author Share Posted January 21, 2018 3 hours ago, schwand said: rozpakuwuje winrar czy to idzie ? tak jak napisałam w poście, lepiej rozpakować to 7zip-em, nie powinno być wtedy błędów Link to comment
Pati2309 Posted January 23, 2018 Share Posted January 23, 2018 trzeba ten plik wrzucic do plika modow? bo mi nie dziala to jesli mozesz to napisz dokladniej co trzeba zrobic Link to comment
Lallana9 Posted January 24, 2018 Share Posted January 24, 2018 21 hours ago, Pati2309 said: trzeba ten plik wrzucic do plika modow? bo mi nie dziala to jesli mozesz to napisz dokladniej co trzeba zrobic Najpierw pobierz wickedwhims (wersję z 30 grudnia) i wypakuj do folderu mods. Potem ściągnij spolszczenie i wypakuj 7 zip też do folderu mods, dokładnie ten plik package: WickedWhims_LP_POL_by_MyszkaPyszka.package. Zaznacz w opcjach w grze obsługę modów i modyfikacji ze skryptami. Musi działać. Link to comment
staryportier Posted January 24, 2018 Share Posted January 24, 2018 22 hours ago, Pati2309 said: trzeba ten plik wrzucic do plika modow? bo mi nie dziala to jesli mozesz to napisz dokladniej co trzeba zrobic Tak : --- >Dokumenty > Electronic Arts > The Sims 4 > Mods Polecam utworzyć w katalogu "Mods" kolejny katalog o nazwie "WickedWhims" , i tam skopiować zarówno pliki moda WickedWhims jak i powyższe spolszczenie. Link to comment
Ashaa9871 Posted January 27, 2018 Share Posted January 27, 2018 Czy te spolszczenie działa z najnowszą wersją wicked whims? Link to comment
MrocznaDynia Posted January 28, 2018 Share Posted January 28, 2018 Skąd pobrać wersje z 30 grudnia 2017 bo nie mogę znaleść? Link to comment
SimBuscus Posted January 28, 2018 Share Posted January 28, 2018 @MrocznaDynia @Ashaa9871To spolszczenie działa z najnowszą wersją WickeWhims (3.2.4.122b - 15 January 2018). Nie zauważyłem żadnego problemu. Link to comment
lovemajkel Posted January 28, 2018 Share Posted January 28, 2018 Jak użyć tego w grze ? Pobrałam wszystko, spakowałam tam gdzie trzeba, modyfikacje mam włączone ale nie wiem jak użyć Link to comment
Myszka_Pyszka Posted January 29, 2018 Author Share Posted January 29, 2018 22 hours ago, lovemajkel said: Jak użyć tego w grze ? Pobrałam wszystko, spakowałam tam gdzie trzeba, modyfikacje mam włączone ale nie wiem jak użyć Spakowałaś? Link to comment
lovemajkel Posted January 31, 2018 Share Posted January 31, 2018 tak, już jest wszystko ok i działa poprawnie dziekuje Link to comment
takayaPL Posted February 3, 2018 Share Posted February 3, 2018 Wielkie dzięki za tłumaczenie. Świetna robota Link to comment
Myszka_Pyszka Posted February 9, 2018 Author Share Posted February 9, 2018 Do walentynek (14.02) wrzucę update spolszczenia Link to comment
nitras Posted February 13, 2018 Share Posted February 13, 2018 Dziękuję Myszko. Zobaczę jak wygląda mod po polsku Zauważyłem błąd podczas testu na płodność nie pokazuje wartości liczbowej.Są same %. Link to comment
Myszka_Pyszka Posted February 15, 2018 Author Share Posted February 15, 2018 On 13.02.2018 at 6:50 PM, nitras said: Dziękuję Myszko. Zobaczę jak wygląda mod po polsku Zauważyłem błąd podczas testu na płodność nie pokazuje wartości liczbowej.Są same %. Wrzuciłam właśnie aktualizację - powinno być poprawione, w razie czego napisz czy jest poprawione czy nie, chwilowo nie mam niestety jak sprawdzić sama EDIT:// sprawdziłam dziś rano, wyświetla się już prawidłowo Link to comment
Recommended Posts