Jump to content

[SIMS4] Polish translation for WickedWhims - for update v162g [22.01.2021] [Projekt skończony]

Recommended Posts

Posted
19 minutes ago, Sajkodeliki said:

cześć, mam problem z uruchomieniem tego moda. Nie jestem w stanie go wypakować. Korzystam z winRARa, a jednak plik pobiera mi się w formacie, z którym nie jestem w stanie nic zrobić

Jeśli plik pobiera Ci się w formacie .package to wystarczy od razu wrzucić go do folderu z modem, nie potrzebny jest winRAR.

Posted
1 hour ago, Lol2378 said:

Hejka, można wiedzieć jakiego programu używasz do tłumaczenia modów? ☺️
Dzięki za świetną robotę z WickedWhims ?

DP STBL Editor i Sims 4 Studio.

Posted

Wszystko fajnie śmiga, dzięki za tłumaczenie. Chciałbym jednak zgłosić [prawdopodobnie] błąd. W ustawieniach powinny być po prostu ustawienia seksu [stosunku?] a nie płci.

Posted

Czy ktoś może mi pomóc? Nie potrafię w ustawieniach znaleźć czegokolwiek dotyczącego ustawień cykli menstruacyjnych, owulacji, ciąża jest tylko z MCC ale i tak nie to o co mi chodzi. Otóż grając z tym modem owulacja simkom przychodzi mi co 8 dni, z czego i tak czasem nie zajdzie w ciążę i później czekanie do kolejnej owulacji trochę schodzi. Kiedyś w innej wersji moda można było ustalać procentowe szanse zajścia w ciążę i co ile występuje cykl oraz owulacja. Teraz nie da się? A jeśli na pewno nie ma już takich ustawień, to wiecie może czy mimo moda przy seksie bez zabezpieczeń i bez trwającej owulacji simka zajdzie w ciążę np przy pomocy cech z gry? (Chodzi mi tu o cechy nagrody związane z płodnością, cecha parceli, masaż płodności).

Posted
3 hours ago, maggda9898 said:

Czy ktoś może mi pomóc? Nie potrafię w ustawieniach znaleźć czegokolwiek dotyczącego ustawień cykli menstruacyjnych, owulacji, ciąża jest tylko z MCC ale i tak nie to o co mi chodzi. Otóż grając z tym modem owulacja simkom przychodzi mi co 8 dni, z czego i tak czasem nie zajdzie w ciążę i później czekanie do kolejnej owulacji trochę schodzi. Kiedyś w innej wersji moda można było ustalać procentowe szanse zajścia w ciążę i co ile występuje cykl oraz owulacja. Teraz nie da się? A jeśli na pewno nie ma już takich ustawień, to wiecie może czy mimo moda przy seksie bez zabezpieczeń i bez trwającej owulacji simka zajdzie w ciążę np przy pomocy cech z gry? (Chodzi mi tu o cechy nagrody związane z płodnością, cecha parceli, masaż płodności).

Cześć,

aby ustawić tryb procentowy wchodzisz w Wicked... -> Ustawienia -> Ustawienia płci -> Ustawienia ciąży -> Tryb ciąży -> Tryb prosty

• 2 weeks later...
Posted

Mam problem i nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi dlatego proszę was o pomoc.

Mianowicie kiedy załaduję moda do gry i kiedy wejdę do którejkolwiek rodziny robi się coś bardzo dziwnego.

Panel pór roku jest wyczyszczony - po prostu pusta ramka. Jakakolwiek komenda dla sima zaczyna się tylko wtedy kiedy zapauzuję grę i wcisnę play.

Czas stoi w miejscu, jednak wszystko do okoła żyje swoim życiem. Czym może to być spowodowane? 

Gram na Macu, wszystkie aktualizacje zainstalowane, tak samo jak i aktualizacje moda. Dodam tylko, że mam załadowany tylko ten mod.

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Witam 

mam mały problem może to jest bug nie wiem ale {moi simowie mają penisy na czole ,Lewitujące języki ?

pomocy  nie wiem jak to naprawić 

Posted
6 minutes ago, iwonkaa21 said:

Witam 

mam mały problem może to jest bug nie wiem ale {moi simowie mają penisy na czole ,Lewitujące języki ?

pomocy  nie wiem jak to naprawić 

Masz coś poza Wicked Whims? Nisa's Wicked Perversion, Basemental Drugs lub coś z tego zakresu?

Posted
7 minutes ago, iwonkaa21 said:

usunę chyba i odnowa to ogarnę i zostawię tylko wicked 

Spróbuj. Możliwe, że jakiś konflikt wszedł i o ile to nie wina plików od Dumbaby to warto zgłosić to na dziale technicznym wicked whims. Masz najnowszą wersję Wicked Whims? To może być też powodem.

• 3 weeks later...
Posted

Dzięki wielkie za tłumaczenie!
Jednakże ostatnio mam problem. Po ostatniej aktualizacji tłumaczenie mi nie działa. Pojawia się jedynie w okienku z aktywnymi modami, ale nie w grze ://

Posted

mam pewien problem a mianowicie nie działa mi tłumaczenie, nie mam najnowszej wersji tego moda i simsy po angielsku ale chciałem zeby ten mod był przetłumaczony. Czy to przez to że simsy są po angielsku ?

Posted
15 hours ago, Gnomek.Marchewka said:

mam pewien problem a mianowicie nie działa mi tłumaczenie, nie mam najnowszej wersji tego moda i simsy po angielsku ale chciałem zeby ten mod był przetłumaczony. Czy to przez to że simsy są po angielsku ?

Tak, musisz mieć ustawiony polski jako język gry. ?

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Hej. Mam pytanie. W sumie za każdym razem zrzucam sobie tłumaczenie do finalnego pliku moda. Jakoś nie lubię osobno :P
Tylko tak teraz patrzę sobie i mam pytanie. Podstawę tłumaczenia wziąłeś z wersji z Patreonu? Bo wersja twojego tłumaczenia ma ponad 2000 linijek gdzie public po ściągnięciu ma 800.

Czy po prostu to jakieś brakujące linijki? xddd Pytam bo ostatnio siedziałem i ustawiałem pod siebie tłumaczenie kopiując i edytując te 200 linijek :P

Posted
11 hours ago, Crives said:

Hej. Mam pytanie. W sumie za każdym razem zrzucam sobie tłumaczenie do finalnego pliku moda. Jakoś nie lubię osobno :P
Tylko tak teraz patrzę sobie i mam pytanie. Podstawę tłumaczenia wziąłeś z wersji z Patreonu? Bo wersja twojego tłumaczenia ma ponad 2000 linijek gdzie public po ściągnięciu ma 800.

Czy po prostu to jakieś brakujące linijki? xddd Pytam bo ostatnio siedziałem i ustawiałem pod siebie tłumaczenie kopiując i edytując te 200 linijek :P

Tak, zawiera ona tłumaczenie pod patreona, z nowościami tam zawartymi, aby szybciej wydawać kolejną wersję, gdy ujrzy ona światło dzienne. 

Edit: jest 5 plików do przetłumaczenia, jeden tam ma 800+, drugi 500+ i dodając każdy wychodzi coś ponad 2k linijek tekstu.