Archangl Posted May 18, 2018 Posted May 18, 2018 View File Long story short. This is newest, polish translation for WickedWhims, because Myszka_Pyszka doesn't update their work. Hope you enjoy. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- UWAGA Wszelkie tłumaczenia są przeze mnie robione w wolnym czasie i hobbystycznie. Nie jestem profesjonalnym tłumaczem i w żaden sposób na nich nie zarabiam. Aktualizuję tłumaczenia rzadko z powodu problemów z programami do tłumaczenia i brakami wolnego czasu. Nie ma co tu za wiele gadać. Jest to aktualne tłumaczenie WickedWhims, z racji że osoba, która poprzednio się tym zajmowała nie aktualizuje swojej pracy. Przetłumaczone jest ~90% rzeczy. Wiadomo, są takie rzeczy, których tłumaczyć się nie da, albo tłumaczenie jest idiotyczne, to takie rzeczy zostawiłem bez zmian. Mam nadzieję, że to docenicie. W razie czego proszę pisać jakbyście znaleźli jakieś błędy (najlepiej ze screenami), to będę starał się poprawiać gdy uzbiera się ich duża ilość. Proszę pamiętać, że nie jestem profesjonalnym tłumaczem. Submitter Archangl Submitted 05/18/2018 Category WickedWhims View File 4
Foxia777 Posted May 18, 2018 Posted May 18, 2018 Wlasnie sciagnelam Dzieki, mam nadzieje, ze bedzie super Chociaz uwazam, ze nawet "idiotyczne" zdania powinno sie tlumaczyc, odbiegajac od doslownosci - zostawiajac sens PS: a planujesz moze przetlumaczyc mod z dragami?
Archangl Posted May 18, 2018 Author Posted May 18, 2018 6 minutes ago, Foxia777 said: Wlasnie sciagnelam Dzieki, mam nadzieje, ze bedzie super Chociaz uwazam, ze nawet "idiotyczne" zdania powinno sie tlumaczyc, odbiegajac od doslownosci - zostawiajac sens Raczej wolałem unikać tłumaczenia "Footjob", bo nie ma to jakiegoś rozsądnego tłumaczenia na polski Wiem, że są błędy, bo już wyłapałem kilka, ale na razie nie ruszam. Może ktoś znajdzie coś więcej.
AlmaBrasileira Posted May 19, 2018 Posted May 19, 2018 Jak ja Cię szanuję za tłumaczenie. Zaraz pobieram.
Archangl Posted May 19, 2018 Author Posted May 19, 2018 On 18.05.2018 at 8:35 PM, Foxia777 said: Wlasnie sciagnelam Dzieki, mam nadzieje, ze bedzie super Chociaz uwazam, ze nawet "idiotyczne" zdania powinno sie tlumaczyc, odbiegajac od doslownosci - zostawiajac sens PS: a planujesz moze przetlumaczyc mod z dragami? Na chwilę obecną kontaktowałem się tylko z autorką wicked perversions, ale jeżeli będzie zapotrzebowanie to możliwe że i do tego usiądę Edit: Napisałem do Basemental, czy nie będzie mieć nic przeciwko, czekam na odpowiedź. Poza tym mam zgodę od NisaK na tłumaczenie wicked perversion. Dla wielu może to być dziwne, że pytam o pozwolenie, ale nie chcę się zwyczajnie kłócić bez sensu. Edit2: Odezwał się właśnie autor Basemental Drugs, więc będzie i on. 1
AlmaBrasileira Posted May 20, 2018 Posted May 20, 2018 Zamiast "pieszczoty" dałabym "gra wstępna". ----- Nie wiem, czy to błąd moda, ale dwukrotnie na liście pojawia się "Handjob". Druga sprawa: "Niech dzieje się, co chce" -> tu powinien być przecinek. Jeśli coś jeszcze znajdę, to dopiszę. 1
Foxia777 Posted May 20, 2018 Posted May 20, 2018 Haha, faktycznie footjob nie trzeba tlumaczyc Tlumaczenie dziala super, poki co nie zauwazylam razacych bledow, na pewno jeden z nastrojnikow jest calkowicie nieprzetlumaczony
Archangl Posted May 20, 2018 Author Posted May 20, 2018 11 hours ago, AlmaBrasileira said: Zamiast "pieszczoty" dałabym "gra wstępna". ----- Nie wiem, czy to błąd moda, ale dwukrotnie na liście pojawia się "Handjob". Druga sprawa: "Niech dzieje się, co chce" -> tu powinien być przecinek. Jeśli coś jeszcze znajdę, to dopiszę. Uwzględnię sugestię, co do Handjob to jest do pobrania już wersja 1.0.1 w której to już poprawiłem. Chyba, że jeszcze gdzieś się zapodziało 53 minutes ago, Foxia777 said: Haha, faktycznie footjob nie trzeba tlumaczyc Tlumaczenie dziala super, poki co nie zauwazylam razacych bledow, na pewno jeden z nastrojnikow jest calkowicie nieprzetlumaczony Możesz dać screen tego nastrojnika?
AlmaBrasileira Posted May 21, 2018 Posted May 21, 2018 12 hours ago, Archangl said: Uwzględnię sugestię, co do Handjob to jest do pobrania już wersja 1.0.1 w której to już poprawiłem. Chyba, że jeszcze gdzieś się zapodziało Mam dziś dużo czasu, to posprawdzam czy wszystko jest na swoim miejscu i dam znać, jeśli coś wyłapię. ----- Nie znalazłam błędów w tej chwili.
Archangl Posted May 23, 2018 Author Posted May 23, 2018 42 minutes ago, Foxia777 said: Poki co znalazlam to: Błąd musi leżeć po Twojej stronie. Spróbuj w nazwie pliku ze spolszczeniem dodać na samym początku wykrzyknik i upewnij się, że spolszczenie jest w tym samym folderze co mod. Krótko mówiąc "nie wiem, u mnie działa"
Foxia777 Posted May 26, 2018 Posted May 26, 2018 Zrobilam tak jak radziles. Niestety to nie pomoglo, wrecz pojawily sie inne angielskie wstawki. wtf..?! ???
LiliumL Posted May 26, 2018 Posted May 26, 2018 7 minutes ago, Foxia777 said: Zrobilam tak jak radziles. Niestety to nie pomoglo, wrecz pojawily sie inne angielskie wstawki. wtf..?! ??? Usuń wykrzyknik i sprawdź czy masz pobraną najnowszą wersję moda.
AlmaBrasileira Posted May 27, 2018 Posted May 27, 2018 @Foxia777, spróbuj zrobić tak: 1. Wywal wszystkie mody (mody, CC możesz zostawić). 2. Pobierz jeszcze raz moda i tłumaczenie. 3. Stwórz w folderze "Mods" osobny folder na WW i nazwij go najlepiej "WickedWhims Mod". 4. Wypakuj tam pliki moda oraz tłumaczenie. 5. Włącz grę i rozpocznij nową rozgrywkę, żeby zobaczyć, czy działa.
AlmaBrasileira Posted May 31, 2018 Posted May 31, 2018 I co tam, @Foxia777? Naprawione czy dalej do niczego?
Foxia777 Posted May 31, 2018 Posted May 31, 2018 @AlmaBrasileira, w sumie to wszytko wrocilo do "normy", tzn.: wszystko jest po polsku oprocz tych kilku nastrojnikow. Dziwna sprawa, widac, ze to u mnie musi cos nie grac po prostu
AlmaBrasileira Posted June 2, 2018 Posted June 2, 2018 @Foxia777 – Przynajmniej reszta jest w porządku. Powiem tak. Ja pierwsze dwa z Twoich screenów mam po polsku, a ostatniego nie widziałam na oczy. Jeśli wszystko jest na swoim miejscu, to ja już nie wiem, co więcej można zrobić. Poczekaj do aktualizacji moda i tłumaczenia.
SmokeinCaptivity Posted June 26, 2018 Posted June 26, 2018 Hej. W jakim programie są te pliki? Bo nie mogę ich otworzyć ;/
Lallana9 Posted June 26, 2018 Posted June 26, 2018 4 hours ago, SmokeinCaptivity said: Hej. W jakim programie są te pliki? Bo nie mogę ich otworzyć ;/ To jest plik .package i nie musisz go otwierać. Po prostu skopiuj go fo folderu sims 4 w dokumentach: pliki użytkownika>dokumenty>Electronic Arts>The Sims 4>Mods I już:)
Archangl Posted June 28, 2018 Author Posted June 28, 2018 Wiem, że wyszła nowa wersja, ale na chwilę obecną nie zauważyłem żadnych rzeczy (poza informacjami jakie animacje są zainstalowane) które byłyby po angielsku. Jak coś macie to piszcie.
Polandsilver Posted July 16, 2018 Posted July 16, 2018 Jest nowa aktualizacja moda z 3 lipca, będzie do tego tłumaczenie?
Archangl Posted July 22, 2018 Author Posted July 22, 2018 On 7/16/2018 at 9:15 AM, Polandsilver said: Jest nowa aktualizacja moda z 3 lipca, będzie do tego tłumaczenie? Znajdę chwilę to spróbuję to zrobić
KolorBiały Posted August 28, 2018 Posted August 28, 2018 Nowa wersja wyszła (wczoraj), będzie spolszczana?
Ziemnia Posted September 10, 2018 Posted September 10, 2018 Nie jestem pewna czy to z moda WickedWhims, jak nie to napiszcie
Recommended Posts