Jump to content

Fallout 4 Mass Effect Mod


Recommended Posts

Hello guys.

 

We are currently working on a large-scale Mass Effect Overhaul for Fallout 4. But we are currently a strictly limited number of people. So in short, we're looking for some help. Alot of work has been done already, but we still have a long way to go. Our endgoal is it, to completely strip most Vanilla content out of the game and replace it in it entirely. 

 

So to achieve this goal, we are currently (and have been for a while) looking for anyone capable of creating custom scripts and quests for Fallout 4, people capable of bringing in custom animations into the game, artists and more. If you think you could help, you're simply interested in it feel free to join our discord channel here:

 

https://discord.gg/CQZ5bhX

 

 

Link to comment
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 4 months later...
  • 3 weeks later...
On 3/31/2019 at 6:20 AM, VampyBat said:

You have to use an alternate start mod. I recommend Start me up. https://www.nexusmods.com/fallout4/mods/18946

Great!

The author did not share this in his own description. "Another Life" and the "Start me up" two different things. I think they can't stand each other.

I meet the following requirements. WRONG!

 

INSTALLATION AND REQUIRED MODS:

1. Get F4SE from here: http://f4se.silverlock.org/

2. Download and install the following mods from Nexus:
CBBE: https://www.nexusmods.com/fallout4/mods/15/      (NOT REQUIRED BUT RECOMMENDED)
HudFramework: https://www.nexusmods.com/fallout4/mods/20309/
Another Life: https://www.nexusmods.com/fallout4/mods/14253
Those mods are needed to play the mod in the first place. Make sure you install them first along any of their requirements!

3. Move all files to your Fallout 4/Data directory and activate the .esp using for example NMM
4. Sort your load order using LOOT for example. Make sure Mass Effect Resistance is rather far down in your loadorder.
5. Use f4se_loader to start the game

 

The author wouldn't know how his own work can work? I can barely believe it!

 

918569772_Fallout42019-03-3023-52-39-96.jpg.3331e2fe3344199fd2d22a4fd80d02b5.jpg

 

*the first steps of the new-old world ... death. Death, and death. 

 

71341915_Fallout42019-03-3112-53-49-07.jpg.322ebe4d1b38cae98cb1163303401437.jpg

Link to comment

*** Maybe it's best to translate to yourself.

 

Végigmenve a térképen... azt láttam, sok erős gondolat van. Van olyan hogy Fallout NV és ugye ennek is kell egy saját név annak ellenére, hogy a világtér nem, csak a tematika változik. Ettől függetlenül ez miért ne lehetne Falllout ME...? De mit is akarok... rohanok mint a vak ló, hiszen a szerző már kidobta a Fallout New Vegas Mass Effect mod verziót közel két éve, Ez lehetne a (Falllout NV-ME) és letölthető a Mass Effect Fallout verzió. Az a tematika sem semmi bár, halottnak tűnik. Amolyan megpróbálom, hogy lehetséges e a változtatás féleség. 

Itt a Fallout 4 motoron, már a kezdet is igen csak... furcsa. De ez egy gyenge ám játszható alfa, ami nagyon sok mindenben változhat. Ami ebben az esetben nem teljesen élő kép az a kezdetekhez fűz. Ha Atomtámadás... akkor a régi has az ésszerű. Ha egy másik bolygóról érkező idegenek támadása... akkor is... ám ilyenkor lehet egy átmenet is. A kezdetnél a talaj színe az eredetinek kellene lenni... mert a nagy fehérség... "mivel a lombozat ki lett fehérítve" azt időzíteni kéne a történet megfelelő részéhez... nem lehet egyszerű dolog de szerintem szükséges esztétikai szempont. Éppen úgy, ahogy ne essen a hó a sánc erőd (vár) folyosóin, termeiben és az épületeken át... Nem igazán illik a képbe. (mészkő területbe pedig talán senki nem épít bunkert annak ellenére, hogy a sugárzás csillapításra talán az egyetlen természetes és nagy kiterjedésű közeg) Tudom, az ember buta... és az önző érdekeit fontosabbnak tartja mint a többség hasznát és előnyét... de a bunkerből ki akarna elmenni akkor, ha idegenek támadtak? Ki akkor, ha atomcsapás volt és a felszín "sérült"? Igen, van olyan... buta. Ő mehet. Egy irányú jegy. Az ő döntése. Egy olyan bunker, amelyik nem rendelkezik a létfenntartással hosszú távon, nem képes az emberek megtartására. Semmiféle eszköz nem alkalmas rá. Az emberi kicsinyesség és gyarlóság örökké felülkerekedik mindenen. (folyamatos állományritkítás bármi ok miatt... uralkodás és alávetettség... az ember jellemzőinek két alap szinonimája) Végül maradnak azok, akik a has utasaként a számítógépre és a karbantartó robotok gondjaira lettek bízva. Uhh... hát, itt ebben a Fallout 4 játékban valamiért éppen a karbantartó robot hiányzik, amelyik biztosítja az évszázados háborítatlanságot békét és persze a szükséges anyagokról, energiáról és egyebekről is gondoskodik Az emberek elmentek vagy meghaltak és a karbantartás megszűntével esély sincs egy számítógépre bízott túlélésre... elég csak arra a példára gondolni mi van, ha elmegy az áram?

Apropó... robotok! ... geth. Bedőltem magam alá... GYÖNYÖRŰ munka!

 

1675524580_Fallout42019-03-3112-12-40-51.jpg.22bad708e39f8475ea3ac4a356521e52.jpg

 

Érkezés... 

A játéknak fenomenálisan extra szuper a fényhatása... rengeteg helyen. Nem győztem ájuldozni. A hóvihar... CSÚCS! Ám ez bizonyos részekre szélsőségesen negatívan hat. Vagy ott más a hiba. Nem tudom. (még... igen. nem felejtettem. ez egy játszható, gyenge alfa módosítás... elképesztő sok időt töltött a készítő a dologgal ami nagyon ígéretes) A talaj szín csere a fényekre is hatással lenne? A víz szín változása vagy a 88. terem világításának átalakulása talán még javul. A hó esés az épületekben tényleges katasztrófa... ezt azért az eredeti játék 2 év alatt rendbe tette így az ilyen esemény mint eső a legtöbb tetővel, falakkal ellátott helyen felfüggesztésre került. A járműcsere... a kamionok cseréje... csak... értelmetlen. Az autók cseréje.... még hibás mivel az eredeti állástól kegyetlenül rossz formában módosult az esztétika a méret és a pozíciójuk miatt. A területek feltöltése és átalakítása hihetetlenül sok munkát hagy a jövőre nézve. 
....én, csak nem győztem csodálkozni. Már a kezdeti bemutató munka is komolyan ígéretes. Alig várom a folytatást még úgy is, hogy tudom. Rengeteg alap hibája van a motornak és egy ilyen munka erre a káoszra épül... Van bőséggel mit helyre tenni. Egy kiváló ötletet nem szabad feladni de a következetesség egy történetben a rajongók megtartását és az újak megjelenését hozza! A bugyutaság és a már szinte zaklatóan erőszakos figyelemfelhívás roppant idegesítő és csak remélem, nem maradnak bent ezek az eredeti játékból származó szörnyűségek. Az új őrtornyok... lények és minden, komoly munka. Szinte alig bírom kivárni a tényleges béta működést. A látvány eladja az egészet... egy- két év ráfekszik még erre a témára is. Azon apró hiba ami miatt a szereplő színész deformálódik, szétesik bizonyára aggódnak páran. Ronda látvány az biztos. Talán az első hibajavítások közé kerül a probléma megoldása. A "túlélő" színész szereplő viszont sok formában van jelen. Ez némileg kellemetlen, mivel nem tudható előre, hogy lelőhető-e. De van ez más esetben is.
...és nincs ember, aki ne rémülne meg egy számára szörny láttán! Ha hiányzik valami, akkor ez a természetes emberi reakció... mindenhol egy hatalmas gödör!

 

895121866_Fallout42019-03-3112-41-51-98.jpg.8891f216571fe7f8a5103fe043d2fa30.jpg

 

Ó... és majd el felejtettem. Ha valaki ezzel akar játszani.... semmi és... ismétlem (szinte) semmi nem a már megismert! Egy teljesen új játék. Mondhatjuk. Ha bizonyos dolgokat várnál... az nem vagy nincs. Ha akarod... hogy... az nem olyan vagy másként van. Tényleg nem tudom, kinek tetszett jobban a saját ötlete. Az Északi források eszméletlen világa... vagy ez. A Tömeghatás. Itt a hóviharok elsőre ledöntöttek... az új világrészen északon, pedig az új javítások hoztak látványt és pörgést. Talán azt is mondhatom, hogy a világ egységes képet kezdett formálni. Ha már nukleáris tél, akkor az mindenütt jelen van és nem csak egy bizonyos körzetben nehezíti az ott élők mindennapját. Te tényszerű, hogy ez sem tart örökké... Én nem tudom és szerintem mások sem, meddig tarthatna valójában. De az szerinte biztos, hogy a bunkerek harca az erőforrásokért egy valóságos emberi tulajdonság. Ezt a Metró is remekül megpróbálta felvázolni. Az élet a föld alatt talán... és a magas falak mögött biztonságban lehet? Aligha hiszem. A pusztító a világ felégetésével megszünteti ugyan a cudar időjárást, de amit maga mögött hagy... az sem lesz semmivel jobb. Kik jártak jobban? Akik elmentek mentőhajóhon, bárkákon a csillagokba, vagy azok akik itt maradtak a mély bunkerek rejtekében? Nyersanyagok nélkül a gépek haszontalan nyersanyagok... de a gépek gyártanak ha van miből lőszert, gyógyszert és mindent amire szükség lehet. Az erőforrások a tudományt ismerőknek, szinte kihasználhatatlanok. Sokféle lehetőség mindenütt van, ahol a tervezés menedéket építhetett. Amikor az ember a hús... akkor az élet, főleg a gondolkodó élet értéke némileg átalakul. A felszínen az élet nagyobb részt megszűnt. A játék szinte kiteszi a pontot a világ vége felirat után. A bunkerek évszázados unalmas sivársága vagy kényelme után az újak elkezdik keresni a kalandot és a felszínre vezető utat. Szikraváros (2008) És amikor az eredet az ismeretlen múltba veszett, akkor jöhet valami... ismeretlen a jelenből?

Ne feledjük, hogy ez egy gyenge ám játszható alfa ami még sok mindenben változik. Talán a gyártósor kap lehetőséget hőcella gyártásra. Fegyver gyártásra. Gyógyászati kisegítő gyártásra a vegyi állomás általánosságán túl. Talán még az autók is repülnek... ki tudja mit tudnak vagy akarnak megvalósítani a jövőben. Mindenképpen örülni kell annak, hogy ez egy játszható átalakító verzió de az indítást --- a saját leírásban olvasott szerint --- azért meg kellett volna oldani az első lépesek közt. Láttam, hogy volt olyan szándék, ami a "kuplung" nélküli saját indítási menüt célozta, csak éppen nem jutott vele dűlőre... kár. A témához jobban illik a készítő elképzelése mint a külső kotnyelességé.

Türelmetlenül várom a folytatást és a végjátékot...

 

18421400_Fallout42019-04-0323-58-12-80.jpg.a568bb0e62aca2beb2e160d31f912fc7.jpg

 

... és úgy tűnik a magyar nyelvi fordítása lényegében lefedett. Kész. (szintén Alfa munka... az alfa játékhoz) 

 

Mi van a Nuka-Világ játékkal? Az ALFA okán zárva? Nem tudok oda menni, hogy felvegyem a szálat. Az előző játékomban ez nem volt semmiféle jellegben probléma. Most messze határzár van. A Gyémánt város, 81-es, Harci övezet szintén... oda sem lehet bemenni. Ez azt jelenti, hogy a sziget sem és még nagyon sok minden elérhetetlen. Nos... én még eljuthatok a szigetre és még néhány helyre, mert nem vagyok teljesen elveszett. Ám a Kati egy hatalmas Geth lett.  Leborultam a röhögéstől... hogy fog ez a csaj tangában szaladgálni nekem? Tyű... azta! ... csak a szükséges időben amíg ki tudom rakni a csapatomból a  játékocskája után. Én "A" vidámparkba akartam menni, mert a 30. után adta a jelzést. Meg kíváncsi is voltam az ottani dolgokra... Az oda való bejutást pedig megelőzi egy játékocska. Azt pedig nem tudom, hogy érdemben ki lehet-e kerülni.

Úgy tűnik, amíg ezt nem főjáték felületnek használja az ember, addig remekül el lehet vele bohóckodni vagy szórakozni... de utána már csak a folytatást követően. Csilivili csodának jó volt... élveztem.... eddig. Nem kell "un-installálni" (törölni), elég kikapcsolni... a legtöbb hatás megmarad. Néhány eredti meg kinyílik... de abból sem minden túl szívmelengető. A látványhatás persze ŐRÜLT JÓ. (a fényeket itt-ott leszámítva) Azt gondolom, alig várom a béta verziót és vágyom az ATLAS működését látni.... esetleg lehet majd utazni benne? Hmm...? Nekem kell egy otthonra! Remélem az animációja legalább olyan izgalmas lesz, akár az ME -ben.

 

583699794_Fallout42019-04-0912-45-53-70.jpg.0fb3939c2d346a2b0e58c4ab8f3ae91a.jpg

 

A zsáktelepülés, zsákutca és persze a zsákban végződő történet hatalmas... Beleestem egy vonalba ami frankón elindult de annyi buktató volt benne, hogy észre kellett vennem... ez a rész még messze nincs befejezve. Igyekszek mindig észben tartani, hogy ez csak egy játszható ALFA produkció. Néha még mondogatnom is kell, el ne feledjem. De a játékocska ad erre okot. Hihetetlenül sok tennivaló akad még benne. Ez pedig csak az első, A 0.1 alfa. Reménykedek benne, hogy a készítő nem felejti el a nagyközönséget és időnként kidob egy újabbnál-újabb és másik résszel gazdagított aktualizációt. Talán nem válik teljesen önössé a játék és más, külső kiegészítők is kapnak benne lehetőséget. (ez arról jutott ide, hogy a harci övezetben a Kati még a mód kikapcsolása után is agresszív intuíciót fogott. Nem volt alkalmas a történeti szál felvételére... tehát, elakadt az ő ügye. Ám... egy öt méter magas GETH alakban nem szeretném drogfüggő vagy akármiféle történetben részes társnak... a székbe el sem férne ...hahaha.) Valójában az időszakos törölgetés és telepítés nem tartozik a kedvenc időtöltéseimhez. Maximum csak akkor, ha a laza fájlok helyét átveszi a csomagolt egyszerűség... Addig is köszöntök mindenkit a játékocskában...

 

434799641_Fallout42019-04-1100-47-01-82.jpg.b37b268677892281b57b5213d193e373.jpg

Link to comment
  • 2 months later...
  • 1 month later...
  • 2 months later...
  • 3 months later...
  • 8 months later...

So... if I understand correctly, this is an attempt to recreate Mass Effect in its entirety, in the Fallout 4 engine?  So one could - in theory - play through Mass Effect, without actually purchasing the game?

 

Isn't this wildly illegal?  It's one thing to be giving the same company money via a different route (Skyblivion or TTW), but it's another to simply bypass purchasing the game at all by making it downloadable under the guise of being a mod.  No different from pirating it, I suppose.

Link to comment
  • 3 months later...
  • 5 weeks later...

Two years have passed. Is this thing dead? If so ... it was a shame to put in an awful lot of work. There is too much left to improve ... :bawling:

 

 

 

------------------------------------

Eltelt két év. Ez a dolog meghalt? Ha igen... kár volt ez a borzasztóan sok munkát beleölni. Túl sok javítani való maradt hátra... :classic_lightbulb:

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. For more information, see our Privacy Policy & Terms of Use