Jump to content
Kimy

Devious Devices SE 5.1 (2021-03-24)

Recommended Posts

On 3/1/2021 at 5:39 AM, Elsidia said:

Simple solution - not lower outfit priority but increase boots priority - boots is 3 - 4 not more.

How do you change armor and boots and all of that stuff's priority?

Link to post
1 hour ago, muhavaux33 said:

How do you change armor and boots and all of that stuff's priority?

Open xedit, found a boots armor addon and change:

Spoiler

Clipboard.jpg.a4111c900ca8c3aae30eeb1fbe48be56.jpg

 

Link to post

Hi 

 

Old user here.
Is there a place where there is a gallery of every DD item currently? can't seem to find it you see.

 

thanks for any responses

Link to post
59 minutes ago, arnt said:

Hi 

 

Old user here.
Is there a place where there is a gallery of every DD item currently? can't seem to find it you see.

 

thanks for any responses

 

No gallery that i know of. If you have DCL, the dollmaker has a shop in dawnstar, and with DCL 9.0 beta (convert it from LE for now), there's a new inn in riverwood that you can get the items from too.

 

Otherwise, you can use something like add item menu to add items directly. Stick to the ones in DDx if you do that, the ones in DDa don't have scripts when added that way for the most part.

Link to post

So I've got a rather strange problem. When equipping items from DDA the assets show up on the body but other than that nothing happens. No animations, no locking/unlocking/struggle things, no restrictions to actions, nothing. What's weird is that items from DDI will give the locking and escape prompts when equipping and unequipping but still no animations or restrictions. What's more is equipping items from ZAZ or using the ZAZ MCM menu will apply the appropriate animations, so it doesn't seem to be a animation problem. Any ideas for causes and solutions?

Link to post
10 minutes ago, frankbeans said:

When equipping items from DDA the assets show up on the body but other than that nothing happens.

 

That is expected. The items from DDA are assets only, and do not have effects or scripts attached.

 

Instead, you want to equip items from DDI or DDX.

Link to post
39 minutes ago, Herowynne said:

 

That is expected. The items from DDA are assets only, and do not have effects or scripts attached.

 

Instead, you want to equip items from DDI or DDX.

Thanks for replying! Was it always like this? Played LE a long time ago but can't remember dealing with this back then. Anyway you are mostly right, a lot of the items in integration and expansion do work (yay). It seems like most things except for cuffs works properly, so armbinders, yokes, boots etc, which is kinda shit cause cuffs is generally what I use (and hence why I thought all items were bugged). Any idea why only these might not work while the others do? 

Link to post

  

1 hour ago, frankbeans said:

Was it always like this? Played LE a long time ago but can't remember dealing with this back then.

 

Yes, it is also true in Skyrim LE that DDA items lack scripts and effects.

 

 

1 hour ago, frankbeans said:

most things except for cuffs works properly

 

Which cuffs are you referring to? And what exactly do you mean by "works properly" ?

 

If you are referring to the various kinds and colors of "Arm Cuffs" and "Leg Cuffs", those are just for appearance. They can be locked and unlocked, but do not actually restrict the character's movement.

Link to post
1 hour ago, Herowynne said:

  

 

Yes, it is also true in Skyrim LE that DDA items lack scripts and effects.

 

 

 

Which cuffs are you referring to? And what exactly do you mean by "works properly" ?

 

If you are referring to the various kinds and colors of "Arm Cuffs" and "Leg Cuffs", those are just for appearance. They can be locked and unlocked, but do not actually restrict the character's movement.

Okay then, specifically the padded cuffs I remember locking hand movement behind your back but I think I might just have misremembered. Thanks for the clarifications though, it really helped to make sense of everything! I'm just new to SE modding and a little bit sceptical that about everything I do lol

Link to post
4 hours ago, frankbeans said:

So I've got a rather strange problem. When equipping items from DDA the assets show up on the body but other than that nothing happens. No animations, no locking/unlocking/struggle things, no restrictions to actions, nothing. What's weird is that items from DDI will give the locking and escape prompts when equipping and unequipping but still no animations or restrictions. What's more is equipping items from ZAZ or using the ZAZ MCM menu will apply the appropriate animations, so it doesn't seem to be a animation problem. Any ideas for causes and solutions?

I have this problem as well expect instead of this being DDA related, neither DDX or DDI work

Link to post
43 minutes ago, muhavaux33 said:

This happens when wearing the "slaver's armbinder"
https://ibb.co/YcpSfzC
also, the armbinders which can be put on and on freely (the ones that aren't locked) glitch and cut half of my arms and don't put them inside the armbinder:
https://ibb.co/2WwGnfV
 

what is wrong?

 

the clipping one looks like to be using the elbowbinder mesh. i've tried adding a bodyslide for both armbinder and elbowbinder in 5.0 that should be better at minimum. ymmv. if you still have clipping you'll need to adjust in outfit studio. Don't use the DDa armbinder for testing. Get one of the colored leather or ebonite armbinders from DDx.

Link to post

Having a little trouble removing items from my character and inventory. I use the manipulate locks function from the MCM menu since I just like wearing a few devices for fun while trampsin' around Skyrim. Last night though, when I went to remove the devices they would just stay on! No prompt about unlocking them or anything. So I tried equipping again, this time I was asked to "put it on" or "carry on". Either way, it resulted with the device on, without a prompt to confirm you are putting it on or manipulate the locks. It says unequipped in my inventory, but then if you close out of the menu and open it again, it says equipped. Then if you try to drop the item, it just respawn in my inventory over and over again with a rainstorm of devices flying around everywhere! I tried reinstalling and still, nothing works. Does anyone know what's happening??

Link to post
On 3/3/2021 at 4:16 AM, zarantha said:

 

Weird skyrim glitch or conflict somewhere. try loading an older save. I've had it with other mods, but not this one.

I did i even reinstalled the game and did a clean reinstall and it still doesnt work

Link to post
7 hours ago, LankyPanky said:

Having a little trouble removing items from my character and inventory. I use the manipulate locks function from the MCM menu since I just like wearing a few devices for fun while trampsin' around Skyrim. Last night though, when I went to remove the devices they would just stay on! No prompt about unlocking them or anything. So I tried equipping again, this time I was asked to "put it on" or "carry on". Either way, it resulted with the device on, without a prompt to confirm you are putting it on or manipulate the locks. It says unequipped in my inventory, but then if you close out of the menu and open it again, it says equipped. Then if you try to drop the item, it just respawn in my inventory over and over again with a rainstorm of devices flying around everywhere! I tried reinstalling and still, nothing works. Does anyone know what's happening??

Figured out my own problem .... it was the No Enchantment Restriction mod .... duhhh lol

Link to post
5 hours ago, justapersonlol said:

I did i even reinstalled the game and did a clean reinstall and it still doesnt work

 

That would imply a conflict with another mod then. You'll have to remove all your mods and test with DD and it's requirements only. Then add your mods back one at a time until you find which mod is breaking it.

 

Link to post
9 hours ago, zarantha said:

 

the clipping one looks like to be using the elbowbinder mesh. i've tried adding a bodyslide for both armbinder and elbowbinder in 5.0 that should be better at minimum. ymmv. if you still have clipping you'll need to adjust in outfit studio. Don't use the DDa armbinder for testing. Get one of the colored leather or ebonite armbinders from DDx.

I'm already using 5.0 and built all the restraints before posting here, so I'm going to guess that the only option left is to manually adjust. How do I do that? what is ymmv?

Link to post
3 hours ago, saltshade said:

Is there a way to remove the creaking rubber sound from straightjackets? It's really bugging me.

 

I don't know for sure. back up your esm and files before trying this.

There's sound descriptors for suits and dresses for different speeds in DDx, this might be the sounds.

 

you can try these one at a time to be sure it doesn't cause CTDs:

1. just get rid of the .wav files

2. remove the .wav files from the sound descriptor in the esm

3. remove the sound descriptor entirely

 

image.thumb.png.446c40f1be04d655a4868b432f4a16ab.png

Link to post
45 minutes ago, muhavaux33 said:

I'm already using 5.0 and built all the restraints before posting here, so I'm going to guess that the only option left is to manually adjust. How do I do that? what is ymmv?

 

ymmv - your mileage may vary.

i don't get clipping with them, you are.

 

There's four bodyslide files for armbinders - ok, i found the problem, maybe. There's supposed to be four files, looks like i missed the leather elbowbinder. it's in the group, i don't see the sliderset.

DDA - CBBE SE - Armbinder
DDX - CBBE SE - EboniteArmbinder
DDX - CBBE SE - EboniteElbowbinder
DDX - CBBE SE - Elbowbinder

 

anyway, to adjust, you would open the project in outfit studio and inflate the mesh until it's not clipping anymore. this is hard to do with the armbinders, because the standard pose doesn't put the arms in a position where you can see the clipping. You have to guess based on what you see in game. I've had to use the mod 'in game bodyslide launcher' to kind of do it live. launch bodyslide, then launch outfit studio, adjust, save, flip to another outfit in bodyslide, flip back to the armbinder/elbowbinder (so the new mesh is loaded), build it, unequip the armbinder in game and then reequip so the changes show up. rinse, repeat until clipping is fixed.

 

there's no non-annoying way to fix the armbinders. if you aren't doing it in game, you're doing the same steps with exiting and relaunching the game in between instead of unequip/equip

 

Edit: I need to figure out what the hell I was doing with these. I'll put the files up on the troubleshooting post some time over the weekend.

 

Link to post
1 hour ago, zarantha said:

 

I don't know for sure. back up your esm and files before trying this.

There's sound descriptors for suits and dresses for different speeds in DDx, this might be the sounds.

 

you can try these one at a time to be sure it doesn't cause CTDs:

1. just get rid of the .wav files

2. remove the .wav files from the sound descriptor in the esm

3. remove the sound descriptor entirely

 

image.thumb.png.446c40f1be04d655a4868b432f4a16ab.png

 

Thanks for the explanation. I also realized you can just replace the sounds with silent sounds, and there is no risk of CTD. Too bad I didn't think of that before asking. Sorry for making you post all that, but it's good to know anyway.

Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...