Jump to content

Recommended Posts

2 hours ago, kziitd said:

I don't have AAF problem myself. In the past, I have shown the error information due to the problem of animation name. After I modified the animation name in an XML, the error information will no longer be displayed. I think the name mismatch problem comes from the inconsistency between a theme patch and the animation itself.

But I only know to modify the name in that XML. The function of other XML has not been fully understood.

So I think a lot of people may be able to correct their error messages directly if they know which XML is wrong.

If I seen that and confirmed a correction worked, I'd let the author know. Might be something they just missed. It happens ;)

As for the rest of the function, perhaps try hanging around the AAF discord and ask to start learning. I know I have seen info on the stripping options and some others. I've not had any time to actually sit down and try to learn it. But it is there. Might take a bit for them to start to know you and you might have to offer to help with some of the mundane udpates to xmls to get deeper than the most basic but I can see it possible.

Link to post
12 hours ago, maddadicusrex said:

Я единственный, кто получил уведомление об обновлении F4SE версии 6.21 несколько дней назад? Я использую новую версию. Будет ли это проблема с AAF 133, застрявшим на 30% экрана загрузки. Вихрь был тот, кто уведомил меня о его доступности. Я не нашел много шума в противном случае ..

Three weeks ago i tried  06 21 and everything worked and AAF also worked  I saw that the autor had AAF in demand  06 20 so i diddnt swing the topic

Link to post
22 hours ago, fred200 said:

+1 при использовании 6.21 F4SE и застрял на 30%. Если это отсутствующий мод - есть ли журнал, который бы показал нам, что это такое? AAF Debug не помогает.

Just checked again 06 21  everything works fine with  AAF 133 

Link to post

I just updated to 133 from 108 and now it's broke at 30%. Been trying to work around it with the patches but nothing's been working. Unfortunately I accidentally deleted my old version so if anyone has a rollback I'd appreciate the help.

 

Edit: Just rolled back to 107.1 via nexus. Still broken. Must have messed around too much trying to fix the thing.

Edit 2: Got it to work to 80%. Now the issue is that I don't have a compatible version of F4SE. Unfortunately the F4SE version that works with 107.1 does not work with the latest version of Fallout 4 so I gotta get 108 again somehow or I'm SOL. Alternatively, I can run the gauntlet again and try to make 133 work but I think I've racked my head over this too much for one week. Time to actually play a game.

Sheesh, the shit I do to jack off after work.

Link to post

This is the single improvement I would ask for.

If AAF is going to fail at 20%, 30%, etc - tell us why it failed.

Far too many hours are being spent trying to chase this down. And Debug setting does not help.

Link to post
20 hours ago, maddadicusrex said:

AAF 121

mashup47  Yep that was the one that worked great until the 133 so i don't know man i evan tried to re use the 121 nothing worked 

all i know is there is no way in hell i will be downloading any more fallout 4 mods

i have to use my cell phone for connection to begin with  using that  i spent a lot of money and gigs 7 months  it took me 50 $$ for every 8 gigs i used   because  where i live here is no internet  connection  Evan the sat company said no because of tress  blocking  Oh well  game is gone now any ways  i do have a Back up copy of the game it self  no mods

Nor will i ever spend that kind of money again to mod fallout 4 

 

Link to post
On 4/8/2020 at 2:45 PM, smashly said:

Thank you for taking the time.

As a workaround ftm I ended up using GlovePie (free third party app to emulate/map just about any type of device input) to map Arrow keys to WASD.
GlovePie lets me create a shortcut so I can fire up the game and pie script together.

 

Normally I use F4SE CustomControlMap.txt and map the WASD to Arrow Keys and vice versa.
So I can move around the game world with Arrow keys and navigate menus with WASD (eg: Workshop menu)

 

Means I have to map anything that natively in game uses arrow keys to something else as I can no longer map WASD to anything else if I want ll_fourplay fly cam to work.

Running out of keyboard keys fast...lol

Small price to pay for temp simple peace of mind :)

 

Thanks a lot for this one. Not being able to use free cam was driving me nuts...

 

Now i know where to look to get around this.

Link to post

What mods are triggering AAF 133 to stick at 30% loading? What changes did 133 make that would affect these mods? I have updated Savage Cabbage, BP70 and latest F4SE. These all work with AAF 117, 121 etc. but not with Version 133. Does not matter what I toggle in the new XML option with AAF 133. Will not load. 

Link to post
12 hours ago, fred200 said:

This is the single improvement I would ask for.

If AAF is going to fail at 20%, 30%, etc - tell us why it failed.

Far too many hours are being spent trying to chase this down. And Debug setting does not help.

The debug setting shows more info. If turned on, it would show that AAF was crashing during "Initializing Positions" which is a helpful start.

 

Not directing this at you. But, in general:

 

The 30% crash issue was brought up a long time ago now and I responded right away with a request for more information about which mod(s) were causing the crash (AAF does NOT crash at 30% without certain content installed). Nobody took these simple steps to help clarify what the problem was. So, to me, nobody has a leg to stand on complaining about it.

 

Link to post

I now have ccomplete chaos with the boot order  After the blue screen is displayed the boot order has changed itself There is no time to reinstall everything  But AAF and all the mods work fine  And 30 % Gum Indarello gave me to avoid this mod  And correcting the erection from Silver Per also created problems for me Silver Per  Moder Recourse cannot underrstand how this is possible  I wrote to him about this

Link to post

As some of you know, a few days ago I attempted an AAF update, that went so poorly I nuked everything from orbit and swore off Fallout 4 for a long while. 

 

 

WELL... apparently a 'long while' is no even a few hundred hours :( And I took an other 10 hour stab at it today...

 

this is from a post in an other thread, and it details everything I had to do, as i did it.. and what errors I encountered along the way... But the end result is that I got AAF 1.33 running...

 

Now, there is nothing else currently installed in the game other then what you see, so I have no idea if there was/is a conflict with other mods (which is ALWAYS a possibility). 

but if you are starting off with a clean build of Fallout 4, this may prove helpful...

 

Note that I kept the rant and rave in place as well so we can all track my whiney nature.... Good thing I have lots of cheese nearby..

 

Quote

RIGHT......

 

 

follow every step laid out on the first page 3 times in a row... stuck at 30%.... 

 

Have DELETED, RE-downloaded, RE-installed to the EXACT steps listed... stuck at 30%

 

THIS is from a CLEAN install of fallout 4 ...

 

And no i can't follow the last 10 pages of contradictory steps on "install this, but not this, then delete this, then more this, then jump on a crowbar, then do this, but not that...."

 

 

Basically ALL I am getting out of this gawd damn headache is FUCK FALLOUT! and just stay with Skyrim.....

 

\

 

 

\

And now on to my 4th fucking re-install of everything... AGAIN...

running commentary as I install and test EACH AND EVERY FFRAKKEN MOD AT EVERY FRAKKEN STEP.

 

11:24  bodyslide appears to work

`11:27 game loads, new character can be created. 

11:29 looskmenu installed. 

11:32 looksmenu tested in game and working. 

11:43 bodytalk installed and body built in bodyslide

11:48 bodytalk tested in game working. 

11:59 fusion Girl installed, body built in bodyslide.

12:01 fusion body tested in game working. 

12:07 Zaz-extended skeleton downloaded and installed. 

12:09 zaz tested in game working. 

12:13 AAF 1.33 installed -unequip everything-auto renamer enabled

12:15 VKCA_themes 0605.0 installed -kinky support - SM and ghoules enabled - deathclaws robots enabled

12:24 AAF tested in game. AFF loads to 100%.

     Mode scene : 061 error no available actors found (nate and nora there) 

     Admin 078 unlimited companion framwork not found (expected as not installed). No Position data found.

     Plugins AAf Themes is listed. 

 

NOTE: wasn't expecting anything more the AAF to load at this point, which it does. UCF is not installed - As this is a brand new (As in, every piece and folder on the computer related to both fallout 4 and Vortex was uninstalled. Computer rebooted.  SCanDisk, Defrag run. Computer rebooted. Fallout 4 redownloaded. F4SE installed. Compyter rebooted. Fallout 4 tested running. Then my bitch fest and this post... what you see is ALL that is installed.) 

 

12:34 Torture devices installed. 

12:35 RElease_BadEnd_v105 installed. 

12:49 (after a coffee and a smoke) AAF tested again. loads to 100%

Mode scene: actors listed Nate, Nora (correct) Position: No position for a F/M animation found (expected)

Admin: 078 error (expected) dozens of 086 morphset ID "unready" not found

Plugins: Badend is listed. 

 

NOTE: again the errors are expect in the case of the bad end animation pack, as from my understanding, it requires input from other mods exclusive to AAF to actually trigger. This are going well so far with nothing unexpected. 

12:54 RElease_50_shades_v105 installed

12:58 AFF tested in game. everythign seems to work as 50 shades animations play. there are issues (expected) such as alignment, and penis. 

        Same errors are present in Admin. 

1:01 Farelle)anim)dev)0.1.2 installed

1:01 Fo4_animationsByLeito_v2.0a installed

1:07 Farelle and Leito animations tested and appear to work. There are errors but to be expected at this point.

1:10 Vandermania[aaf] installed

1:10 Four-play animations by Crazy installed along with the AAF fourplay tmeporary patch.

1:15 AAF tested in game. Seems to be working. No Crazy animations available to test, Vad animations work. under Plugins in AAF Crazy is listed.

 

Note: The Crazy animations not showing could just be that there is no F/M animations to pick from, so I consider this a non issue. AFF loads and works fine..

 

1:23 On patch to bang them all 1.1.1 installed. For the first time, there is a file conflict. Sorted order is:

    One Patch AFTER: Farelle, 50shades, BadEnd,  Vader, Leito 

       NOTE: Crazy animations was not listed in conflict. 

Mod was installed with Bodytalk, Female character, Straight and Lesbian options selected

 

1:32 AFF tested in game. AAF loads to 100% and animations play. However, there is massive penis distortion in almost all animations tested (not there before), and Crazy animations that were missing before have now appeared!  

New errors have appeared in Admin mode:

085 Errors in a huge list of animations, seems to have to do with how long each animation is triggered for...

 

NOTE: This is usually the last thing that works and from here, things turn into a cluster... a dirty, dirty cluster... 

 

1:41 Release creature packs v3 and v3.01 update installed. 

1:45 creature packs appear to be installed and working. At least AFF didn't crash, nor are there any new errors listed in admin (all the old errors are still there) 

1:50 Atomic Lust installed. Workshop only  thing selected (default settings). Nothing overridden, nor are conflicts flagged. 

1:50 Mutated lust installed. Nothign overridden, nor are conflicts flagged. 

1:54 Atomic lust tested working in AAF. Again there is large amounts of penis distortion in all animations tested, and there are the usual list of errors in Admin mode. Mutated lust not test... but again at least AAF is working. 

 

NOTE: this is further then my first attempt, as before it would break at this point, either losing the ability to select actors, or the dreaded 30% bug... Things are looking up?

2:03 Savage Cabbage and Bp70 animation packs installed.  Basic options for both. No atomic shop (none installed. ever) all voices, torture robots FEV hounds and SM options. 

Nothing overriden. No conflicts detected. 

 

NOTE: this is the FIRST time, I am not being directed to a load conflict in vortex that I usually have to solve... 

 

2:19 Savage cabbage and BP70 tested in AAF. Again massive penis distortion on all animations. No new errors listed in Admin. 

 

NOTE: So far this is better then 3 attempts...  

 

2:24 ErectionfixBySilverPerv621 installed. Conflict detected with One patch. 

     Erectionfix will load AFTER one Patch. 

 

2:31 AFF tested as working. Penis distortion is gone or minimal. Most animations tested (not all!) align well enough. Admin errors are all still there. 

 

NOTE: I am utterly shocked. This is the FIRST attempt to get this far! I even attempted all this last week for hours and got so frustrated I deleted everything....

Only one patch left to go... 

2:36 AAF creature Patch has been installed . Conflict detected with One Patch.

Creature Patch will load AFTER One Patch.

 

2:40 AFF tested as working. While not tested with any creatures or animals, there are no new errors reported in Admin. (just the 078 and 085 errors. 078 for unlimited companion framework which is not currently installed, and 085 appears to related to the length of time each animation is set to run...) 

 

 

 

 

 

I am shocked. This is a far as I have gotten in hours! And it further then my frustration level tolerance would allow a week ago. 

 

Thank you for letting me rant and rave while I got this working... And thanks to Oxuder1 and Delimson, who responded while I was working, I kept what you had to say close by. 

 

Hopefully that helps some of you out. 

Over the course of installing the next 150 or so mods, IF anything breaks AAF I will let you know. 

Link to post

With AAF 133, these patches stop AAF from loading (30%) or prevent the AAF Wizard (enter key) from opening:

 

AAF - the One Patch to Bang them all 1.1.1
AJ_Various_XMLs_2.4
AmimationsAddonsAndFixes6.2
Custom Moans v1.2
ErectionFixBySilverPerv621
FO4 Leito Voicefix 1.1

 

This is just me - they may work fine for everyone else.

Link to post
3 hours ago, fred200 said:

AmimationsAddonsAndFixes6.2

Do you have "Indarello pack 1.0" enabled in that patch?  If not, could you try enabling it?

 

The way Indarello's patch installs its XML causes a problem with AAF 1.33 if that option is not selected.  He fixed this in version 7 of his patch.

Link to post
6 hours ago, dagobaking said:

I believe 123 is when the new XML format was introduced.

Thanks. I am thinking of releasing a new XML set for Leito and maybe some of the other old packs and wanted to know the minimum.

Link to post
11 hours ago, EgoBallistic said:

Do you have "Indarello pack 1.0" enabled in that patch?  If not, could you try enabling it?

 

The way Indarello's patch installs its XML causes a problem with AAF 1.33 if that option is not selected.  He fixed this in version 7 of his patch.

Thanks for the reply!

The way I generated that list was to install them individually. Any patch that caused a "Hang" got moved to my penalty box.

So AnimationsAddonsAndFixes6.2 failed for me without any of the other patches in that set. I will try it again when I find Version 7.

 

Edited to add: Tested AnimationsAddonsAndFixes7.0. It does not hang, so removed from penalty box. Thanks again!

Link to post
On 6/20/2020 at 12:24 AM, EgoBallistic said:

Do you have "Indarello pack 1.0" enabled in that patch?  If not, could you try enabling it?

 

The way Indarello's patch installs its XML causes a problem with AAF 1.33 if that option is not selected.  He fixed this in version 7 of his patch.

Cheers to you, EgoBallistic!  I can confirm, for anyone else whose AAF hangs at 30% (mine did too after I updated it), this fixes it.  For NMM users:  In the Options Form in Indraello's patch installer, in "Optional" (last step), select "Remove Theme Tags" (as pictured in the spoiler).

Edit:  This is, of course, if you're using version 6.2.  With 7.0, you don't checkmark this box.

Spoiler

Options.png.bc669d25430151507d42ea81d9557615.png

 

Link to post
On 6/20/2020 at 5:55 AM, Tentacus said:

Thanks. I am thinking of releasing a new XML set for Leito and maybe some of the other old packs and wanted to know the minimum.

Should be easier to do now, thanks to the updated makeXML exe. ( Thanks to @fedim )

Link to post
9 hours ago, dagobaking said:

Should be easier to do now, thanks to the updated makeXML exe. ( Thanks to @fedim )

What is makexml exe?

Let players customize the visualization tools of XML? Where?

Can this stop players from bothering others to solve their own AAF errors caused by XML problems?

Thank you~

----------------------------

OK, it's in the optional attachment of nexus's AAF download:)

Link to post
30 minutes ago, kziitd said:

What is makexml exe?

Let players customize the visualization tools of XML? Where?

Can this stop players from bothering others to solve their own AAF errors caused by XML problems?

Thank you~

----------------------------

OK, it's in the optional attachment of nexus's AAF download:)

If I remember the discussion of this from a while back.. This is only for the mod authors not the users. Used to create the xml for a mod pack (not customize it) Could be wrong though.

Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...