Jump to content

Recommended Posts

I have a rare problem, rare meaning it usually never happens to  Me, Others have encounterd this more often.   The strip feature doesn't work, last game it worked fine with some cloths not all, but this game  only vanilla cloths will strip.  Any idea how I can fix this being I reinstalled mods twice now?

Link to comment
6 hours ago, Metaton said:

hmm that is interesting. Can you please try others as well? If they are working on your end I have a mod incompatibility...

If they are working for him it may be that changes to the equip code fixed an issue. But, you don't have that build yet.

1 hour ago, Hogz50 said:

I have a rare problem, rare meaning it usually never happens to  Me, Others have encounterd this more often.   The strip feature doesn't work, last game it worked fine with some cloths not all, but this game  only vanilla cloths will strip.  Any idea how I can fix this being I reinstalled mods twice now?

The equipment handling code has been changed quite a bit in test builds. So, this may already be fixed.

Link to comment

my AAF works fine i ran into the supermutant animation problem and i read through the thread and found fix for that but i have another problem that i didnt find a fix for and if there was a fix for it i must have missed it but when ever i use any aaf animation indoors my characters hair stretches to infinity it does not matter if its modded or vanilla hair and only happens indoors if i use any aaf animation in outdoor areas the hairs are fine and another problem i ran into is supermutants dont get naked but every other creature or person does

 

tldr: main characters hair stretches to infinity when using aaf animations indoors but acts normally when using aaf animations outdoors also supermutants dont get naked

Link to comment
10 hours ago, dagobaking said:

If they are working for him it may be that changes to the equip code fixed an issue. But, you don't have that build yet.

The equipment handling code has been changed quite a bit in test builds. So, this may already be fixed.

Thank you dagobaking, I will wait then for the next build I guess.

Link to comment
13 hours ago, dagobaking said:

If they are working for him it may be that changes to the equip code fixed an issue. But, you don't have that build yet.

The equipment handling code has been changed quite a bit in test builds. So, this may already be fixed.

ohh good to know..thank you . ill check for an update

 

Link to comment
14 hours ago, themainwolfman said:

tldr: main characters hair stretches to infinity when using aaf animations indoors but acts normally when using aaf animations outdoors also supermutants dont get naked

Is game physic still strictly connected with fps, like that after 60 fps things get messed easily? That's my only though, considering interiors usually have a higher fps... but maybe things don't work like that anymore, I don't know. I guess if there's no other solution, putting a fps limiter and try wouldn't be a bad idea anyway.

Link to comment

Having trouble with flaccid actors in almost all animations. Everything else works fine.

 

I'm sure its related to the compatibility patches, but I cannot locate my problem. I tried a manual install and overwriting but no dice.

 

The NMM installation prompts for the compatibility patches however indicated it found an installation of dongs of fallout, but I long since removed it manually. I do not know where its seeing it at all, and I can not locate any of its files.

 

Any thoughts ?

Link to comment
2 minutes ago, MisterTime said:

Having trouble with flaccid actors in almost all animations. Everything else works fine.

 

I'm sure its related to the compatibility patches, but I cannot locate my problem. I tried a manual install and overwriting but no dice.

 

The NMM installation prompts for the compatibility patches however indicated it found an installation of dongs of fallout, but I long since removed it manually. I do not know where its seeing it at all, and I can not locate any of its files.

 

Any thoughts ?

Have you installed Nude Suits?

 

?

 

 

Link to comment
24 minutes ago, MisterTime said:

Yes sir

Four-Play Nudesuits does nothing whatsoever with AAF.  It only works with Four-Play.

 

To get erections in animations you need to install the EVB body and morphs from the AAF Compatibility Patches.

 

It sounds like you've made a bit of a mess by manually uninstalling things that were installed with NMM, but you should be able to tell NMM to overwrite whatever older files are there from Dongs of Fallout.

Link to comment
3 minutes ago, EgoBallistic said:

Four-Play Nudesuits does nothing whatsoever with AAF.  It only works with Four-Play.

 

To get erections in animations you need to install the EVB body and morphs from the AAF Compatibility Patches.

 

It sounds like you've made a bit of a mess by manually uninstalling things that were installed with NMM, but you should be able to tell NMM to overwrite whatever older files are there from Dongs of Fallout. 

I found the same, the nudesuits did nothing sadly

 

From other posts including, AAF troubleshooting, all ppl seem to relate flaccid penis' with the compatibility patches.

I completely agree, I must have left behind something, but for the life of me overwriting and cleaning out the directories has had no luck.

something obsure no doubt.

If I end up finding what it is, I will share.

Thanks for help;

Link to comment
48 minutes ago, MisterTime said:

I found the same, the nudesuits did nothing sadly

 

From other posts including, AAF troubleshooting, all ppl seem to relate flaccid penis' with the compatibility patches.

I completely agree, I must have left behind something, but for the life of me overwriting and cleaning out the directories has had no luck.

something obsure no doubt.

If I end up finding what it is, I will share.

Thanks for help;

The nude suits do indeed work as advertised.. at least the previous versions of CP.  If you made sure you installed them , then there must be a mod that you installed that is doing something (perhaps redirecting the bodies, or overwriting them).

 

Edit:

I seen your post above this one. you are using NMM... Might be the cause since the CP is a scripted installer. Might be freaking out.

the path.. is Yada/yada/yada/ data/meshes/actors/character/charaterassets

The files are MaleBody.nif and Malebody.tri
I believe. :D (unless someone with more knowledge states otherwise.

 

In any case. if it is freaking out, you should be able to manually install those files directly in your data folder. (I mention this as you stated you cleaned out the directories  etc. AKA, experienced enough to do this) In the AAFCP there is a folder which is called "20 EVE Male Body V1 in side that is all the files needed (I assume) for your bodies to work properly. Manually install those and allow overwrite and then test. (drop all the files in that folder directly into the data folder. You will see AAF, F$SE Meshes and Textures... if you don't you are in the wrong location.

 

Draw back, no manager will be able to control those files after doing so. (manual install) benefit... if done correctly, you will be 100% sure you have the correct files in the correct locations. (lots of overwrites should be occurring)

 

Best of luck , and if someone with more experience than me states otherwise (from above) do that instead... :P

Link to comment
21 minutes ago, RitualClarity said:

The nude suits do indeed work as advertised.. at least the previous versions of CP.  If you made sure you installed them , then there must be a mod that you installed that is doing something (perhaps redirecting the bodies, or overwriting them).

 

Edit:

I seen your post above this one. you are using NMM... Might be the cause since the CP is a scripted installer. Might be freaking out.

the path.. is Yada/yada/yada/ data/meshes/actors/character/charaterassets

The files are MaleBody.nif and Malebody.tri
I believe. :D (unless someone with more knowledge states otherwise.

 

In any case. if it is freaking out, you should be able to manually install those files directly in your data folder. (I mention this as you stated you cleaned out the directories  etc. AKA, experienced enough to do this) In the AAFCP there is a folder which is called "20 EVE Male Body V1 in side that is all the files needed (I assume) for your bodies to work properly. Manually install those and allow overwrite and then test. (drop all the files in that folder directly into the data folder. You will see AAF, F$SE Meshes and Textures... if you don't you are in the wrong location.

 

Draw back, no manager will be able to control those files after doing so. (manual install) benefit... if done correctly, you will be 100% sure you have the correct files in the correct locations. (lots of overwrites should be occurring)

 

Best of luck , and if someone with more experience than me states otherwise (from above) do that instead... :P

Absolutely, did all that too, no dice.

I believe those are all the correct textures, to be sure I copied those and the meshes directly into my own directories.

No luck.

im baffled, This all happened after I updated from RSE 3.9 to 4.0.

I think I updated a few other things like MCM and maybe looksmenu at the same time, I cant recall.sc.png.196ed7df9fe215364b37ecdde4c6dd26.png

sc1.png

20181113131219_1.jpg

Link to comment
1 hour ago, MisterTime said:

Absolutely, did all that too, no dice.

I believe those are all the correct textures, to be sure I copied those and the meshes directly into my own directories.

No luck.

im baffled, This all happened after I updated from RSE 3.9 to 4.0.

I think I updated a few other things like MCM and maybe looksmenu at the same time, I cant recall.

 

Do you have \Fallout 4\Data\AAF\AAF_morphSetData.xml?  That file is also from the AAFCP and is what AAF needs to apply the morphs if an animation pack doesn't define morphs on its own.

Link to comment
43 minutes ago, EgoBallistic said:

 

Do you have \Fallout 4\Data\AAF\AAF_morphSetData.xml?  That file is also from the AAFCP and is what AAF needs to apply the morphs if an animation pack doesn't define morphs on its own.

In other words can you show a capture of your AAF folder?

Also there is a eye symbol on the tool bar, please click on that then click inside of it and place yoru photos and captures. it makes the post smaller. Easier to navigate.

 

@EgoBallistic Cool info by the way, wasn't aware that was in AAF. Will keep that in mind for the future. However, if he transferred (draged and dropped the entire folder listed above, he should have that in the folder now as well. It is in the 20 EVB Male Body V1 folder. Could he / she have another mod that is changing the directory for the body or such?

Capture.PNG

Link to comment
2 hours ago, MisterTime said:

Absolutely, did all that too, no dice.

I believe those are all the correct textures, to be sure I copied those and the meshes directly into my own directories.

No luck.

im baffled, This all happened after I updated from RSE 3.9 to 4.0.

I think I updated a few other things like MCM and maybe looksmenu at the same time, I cant recall.

 

 

Um, when you installed CBBE, you remembered to install the morphs to, right?

Yes, Nudesuits works. Just add the 4Play patch.

Try Leito's EVB Male, maybe?

 

?

 

 

 

Link to comment
54 minutes ago, VonHelton said:

Um, when you installed CBBE, you remembered to install the morphs to, right?

Yes, Nudesuits works. Just add the 4Play patch.

Try Leito's EVB Male, maybe?

Please stop.  CBBE has nothing to do with this, it is a female body.  And Fourplay-Nudesuits only works if you use a FourPlay mod.  If you play animations through AAF that mod does absolutely nothing.

Link to comment

On the issue of certain equipment not removed by AAF, here's one more - the Creation Club's Graphic T-Shirts. If anyone wants to test it, they are currently free on Creation Club. Whether they are worn by the player character or by an NPC, they doesn't get removed even with the correct settings in the XML files.

Link to comment
11 minutes ago, Tanglin said:

On the issue of certain equipment not removed by AAF, here's one more - the Creation Club's Graphic T-Shirts. If anyone wants to test it, they are currently free on Creation Club. Whether they are worn by the player character or by an NPC, they doesn't get removed even with the correct settings in the XML files.

This is a known problem with Beta 25, anything from an esl or esl-flagged esp will have that problem.  Next public version of AAF will fix this.

Link to comment
4 hours ago, VonHelton said:

Um, when you installed CBBE, you remembered to install the morphs to, right?

Yes, Nudesuits works. Just add the 4Play patch.

Try Leito's EVB Male, maybe?

 

?

 

 

 

Like Ego pointed out, your information is outdated, VH.

 

4Play either needed Leito's erect males or the nude suits to work. AAF handles erections via XML files and does NOT NEED NUDE SUITS! The only time the nude suits would work is if you're still using the 4P framework OR you're using 4P mods with AAF, which isn't necessary because most of those mods have already been ported to AAF, and the ones that have been DO NOT use the 4P proxy, so the nude suits wouldn't even be used. Anyway, here's an example of how AAF handles erections:

 

<morphSet id="Erected">
	<condition isFemale="false">
		<morph value="Erection" to="1"/>
		<morph value="Erection Up" to="0"/>
		<morph value="Erection Down" to="0"/>
	</condition>
</morphSet>

I know you're trying to help, VH, but you're not.

Link to comment
9 hours ago, VonHelton said:

Um, when you installed CBBE, you remembered to install the morphs to, right?

Yes, Nudesuits works. Just add the 4Play patch.

Try Leito's EVB Male, maybe?

 

?

 

8 hours ago, EgoBallistic said:

Please stop.  CBBE has nothing to do with this, it is a female body.  And Fourplay-Nudesuits only works if you use a FourPlay mod.  If you play animations through AAF that mod does absolutely nothing.

Hey Guys,

 

Really greatful for the help, all good ideas, to be sure I was checking all my .xml morphdata and all that , it was indeed in place.

 

I have a vague recall of perhaps installing a texture recently, im sure I messed up. After all day of tinkering and trying to find redundant textures, I naturally ended up breaking things even more. So I un-installed.

Perhaps I will try again another day.

 

Thanks all for help, im very grateful ! ?

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...