Jump to content

Welcome to LoversLab
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. If you already have an account, login here - otherwise create an account for free today!
Photo

LOD Issues


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1
Daymarr

Daymarr

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 16 posts

Anyone know what's going on with my lod? What file is suppose to control what the lod looks like?

 

a0CdYc2.jpg


  • 0

#2
spoonsinger

spoonsinger

    Currently....

  • Supporter
  • PipPipPipPipPip
  • 1,324 posts

No idea. (looks a bit weird). All things being equal and assuming you haven't loaded any 32bit stuff which might effect it into your 64bit setup, there is an ini setting which fiddles with LOD in SkyrimPrefs.ini under [General].

 

Default is

 

uLargeRefLODGridSize=11

 

try changing it to, (as pointed out by Sheson in posts on other sites - i.e. the person who did DyndoLOD for 32bit). 

 

uLargeRefLODGridSize=21

 

 

Edit:- For comparison, (more or less same spot judging by foreground rocks. Mind my trees are the big version Skyrim Floral Overhaul SE).

Spoiler

 

pps

 

if talking about the grass cutoff, (obviously you are using a grass mod), there are settings for those as well in SkyrimPrefs.ini under grass, (e.g.

 

[Grass]
fGrassStartFadeDistance=35000.0000
fGrassMaxStartFadeDistance=20000.0000
fGrassMinStartFadeDistance=0.0000

 

My rig doesn't handle that sort of thing very well so don't know for sure, (other than it doesn't handle it well).

 


  • 0

#3
Daymarr

Daymarr

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 16 posts

Ok i did the changes you suggested while at another location and discovered this issue. It corrects itself when i run closer so this have to be something affecting my lod.

 

i2FkgWK.jpg


  • 0

#4
spoonsinger

spoonsinger

    Currently....

  • Supporter
  • PipPipPipPipPip
  • 1,324 posts

Well that does look totally bolloxed, (I assume it's from Winterhold looking in a Solitudey direction). Probably need to say what your load out is and stuff like that. (although I personally haven't seen that at all in either versions).

 

ps (edit 27th)

 

You might be in luck on your LOD gen thing. The following has just popped up on the Nexus - http://www.nexusmods...ion/mods/6642/?


  • 1

#5
Daymarr

Daymarr

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 16 posts

I found a fixed for the 2nd picture's problem,

 

http://www.nexusmods...ion/mods/6314/?

 

I see generating a Lod doesn't fix the first problem, meaning it must be coming from a Bsa file.


  • 1